Bike4Care: gezondheidszorg

Bereikbaarheid van medische voorzieningen is van levensbelang. Voor patiënten die toegang nodig hebben tot gezondheidscentra en medisch personeel die patiënten thuis bezoeken voor zorg, voorlichting en monitoring. 

Doordat de gezondheidswerkers gebruik kunnen maken van een fiets kunnen zij meer patienten bezoeken en sneller patienten bereiken die ver weg wonen. Fietsambulances maken het mogelijk dat zieke mensen en zwangere vrouwen snel, goedkoop en comfortabel naar een gezondheidscentrum gebracht kunnen worden.

Mijn Bike4Care fiets heeft ervoor gezorgd dat ik veel sneller mijn services kan leveren, ik kan nu veel sneller naar mijn patiënten toe in vergelijking tot wanneer ik dit allemaal te voet moest doen. Het heeft mijn werk makkelijker gemaakt omdat ik niet veel energie verspil met lopen. Fietsend zorg brengen, is veel simpeler in vergelijking tot lopen. Bovendien wordt Bike4Care gezien als een professionalisering van ons werk. Eunice Ambala, gezondheidswerker in Kenia en deelemer Bike4Care