Fietsen tegen armoede

Fietsen Scoort steunt de projecten van Cycling out of Poverty (CooP Africa). Met jouw fietskilometers in Nederland verbeter je het leven van gezinnen in Afrika.

CooP Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede; een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Toegang tot voorzieningen en kansen op werk en inkomen zijn een van de belangrijkste factoren om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Mensen in Afrika leggen dagelijks lange afstanden af te voet, vaak met vele kilo’s water en sprokkelhout op hun hoofd. Lopend naar school, naar ziekenhuizen of naar gebieden waar ze kunnen werken. Door toegang tot een fiets te verschaffen (deels op krediet) kunnen gezondheidswerkers, leerlingen en ondernemers veel effectiever met hun tijd omgaan.

“Wij geloven dat de fiets een verschil kan maken in deze wereld, op het gebied van gezondheid, armoedereductie en milieu”

Fietsen Scoort steunt drie succesvolle programma’s van CooP Africa: Bike4Care, Bike4School en Bike4Work.

Check of jouw werkgever ook de fietskilometers voor het goede doel sponsort. Samen maken we het verschil. Samen fietsen we tegen armoede.