Resultaten Low Car Diet

07-06-2016 Het Low Car Diet toont aan dat deze gedragscampagne werkt, want de deelnemers realiseerden een reductie van hun CO2-uitstoot van 50% door anders te reizen en reisden 50% minder in de spits.

Het onlangs verschenen rapport van het CPB en PBL benadrukt dat meer asfalt aanleggen de files niet oplost. Ander gedrag, uitgelokt door ander beleid en andere beloningen, werkt wel. In de maand april reisden 1200 medewerkers van 22 bedrijven en overheden zo min mogelijk met vervoersmiddelen op benzine en diesel en gingen zij de strijd aan met elkaar. De topbestuurders en medewerkers bespaarden 20% tot 30% op kosten en bewogen twee keer zoveel als normaal.

Strukton werd de winnaar van de voorjaarseditie Low Car Diet mei 2016. In 30 dagen reisden zij 64% schoner en reduceerden daarmee 7,5 ton CO2. In totaal werd door het bedrijf bijna 80.000 km schoner gereisd en 15% minder kilometers gereden. De schoonste kilometers werden gemaakt door de Hanzehogeschool. Zij wonnen ook het Groningse Low Car Diet.

Inschrijven voor de najaarseditie van het Low Car Diet, 10 oktober t/m 9 november, is vanaf nu al mogelijk.

Bron: Urgenda