Prijsuitreiking op Partindag

24-11-2015 Op zaterdag 28 november, tijdens de Partindag in Nijkerk, maakt Fietsen Scoort de vier winnaars bekend van de sponsoractie. Fietsen Scoort verdeelt € 10.000,- over vier projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties. De deelnemers van Fietsen Scoort en het brede publiek konden tot en met 23 november stemmen op één van de tien genomineerden en zo bepalen welke vier projecten een bedrag van € 2.500,- winnen.

De jaarlijkse Partindag vindt plaats in de Opstandingskerk in Nijkerk. Partin is een laagdrempelige brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven. Partin geeft het PI een stem bij discussies over ontwikkelingssamenwerking en behartigt de belangen van het particulier initiatief. De stem van het PI moet meewegen bij besluitvorming over ontwikkelingssamenwerking. Andere belangrijke doelen zijn het delen van kennis en het bevorderen van duurzaamheid. Dit kan o.a. door van elkaars ervaringen te leren. Op de Partindag staan leren, netwerken en ervaringen uitwisselen centraal.

Vooraf zijn tien duurzame projecten door platform MyWorld voorgeselecteerd. De projecten zijn wereldwijd verspreid en dragen allemaal bij aan een beter klimaat. De selectie van de uiteindelijke prijswinnaars vond plaats via een stemprocedure op internet. De vier winnaars ontvangen zaterdag aanstaande een cheque van € 2.500 als financieel steuntje in de rug.

Bron: Partin.nl 

Winnaars van € 2.500Fietsen Scoort deelde dit jaar vier prijzen van € 2.500 uit aan projecten van vier organisaties, 

Vooraf zijn tien duurzame projecten door platform MyWorld voorgeselecteerd. De projecten zijn wereldwijd verspreid en dragen allemaal bij aan een beter klimaat. De selectie van de uiteindelijke prijswinnaars vond plaats via een stemprocedure op internet. Er werden daarvoor 4.173 unieke stemmen uitgebracht. De winnaars ontvingen hun geldprijs op de Partindag 2015. Partin is een laagdrempelige brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.

Waarom deze actie?De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Het klimaatvraagstuk kan, volgens de fietscampagne, alleen in internationaal verband worden opgelost. Daarbij verdient de positie van ontwikkelingslanden extra aandacht. Ook ontwikkelingslanden moeten zich op duurzame wijze kunnen ontwikkelen. Fietsen Scoort kiest er daarom voor de sponsoropbrengst jaarlijks te verdelen over verschillende kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden en Cycling out of Poverty, dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.