Maurits Groen, ambassadeur Fietsen Scoort

Maurits Groen

Sinds 1 januari 2012 heeft 'Fietsen Scoort voor een beter klimaat' een ambassadeur. Maurits Groen, nr. 4 op de Duurzame Top100 van Trouw.

Maurits Groen, heeft een indrukwekkende staat van dienst op (inter)nationaal niveau met zijn inzet voor het milieu en het klimaat in de afgelopen 30 jaar. Hij is (mede)auteur van tal van boeken, zoals 'Milieuwegwijzer 2010 - voor bedrijf en overheid' en 'Groen' i.s.m. National Geographic.

Wat heeft hij nog meer op zijn naam staan? Tot twee maal toe haalde hij Al Gore naar Nederland. Maurits Groen zorgde ook voor de Nederlandse vertaling van Gore's 'An Unconvenient Truth'. Hij wist de VN klimaatconferentie van Kopenhagen (2009) in Nederland extra onder de aandacht te brengen. En hij slaagde erin het WK voetbal in Zuid-Afrika klimaatneutraal te maken met LED verlichting.

Uiteraard is Maurits Groen ook een groot fietsliefhebber. Als ambassadeur van 'Fietsen Scoort voor een beter klimaat' is Maurits Groen het gezicht van de campagne in 2012. Het doel daarvan is uiteraard om nog meer bekendheid te geven aan de grootste fietscampagne van het land, het aantal deelnemers te laten groeien en onze gezamenlijke CO2 voetafdruk te verkleinen.

http://www.mgmc.nl/