Helga van Leur "Ik wil frisse wind"

10-07-2017 Alle Tweede Kamerleden kregen onlangs de verzamelposter van Kies voor Klimaat. De boodschap blijft: klimaatverandering voorkomen is niet links of rechts, het is de verantwoordelijkheid van iedereen. Op de posters staan ook CEO’s, jongeren, BN’ers, boeren, wetenschappers en lokale politici die aandacht vragen voor het klimaat en op hun eigen manier oplossingen realiseren.

Poster voor jouw directeur?
Wil je een ook een poster of zelfs een eigen poster? Voor jouw directeur bijvoorbeeld? Of voor een fanatieke fietser uit jouw organisatie? Ga naar kiesvoorklimaat.nu en ontwerp je eigen poster.

Kies voor klimaat
Om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen moeten we snel stoppen met het verbranden van olie, kolen en gas. Met de huidige CO2 uitstoot zal deze grens over 10 jaar bereikt zijn. Het is enorme uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig zijn er vele oplossingen. Zonne- en wind energie zijn de laatste jaren razend snel in prijs gedaald en zijn zelfs in zestig landen al goedkoper dan elektriciteit uit kolencentrales. De prijs zal alleen maar verder dalen. Een andere mogelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan is het slimmer omgaan met energie. Er zijn vele voorbeelden die laten zien dat de helft van de energiebesparing eenvoudig te realiseren is, waarbij de investering op korte termijn terugverdiend wordt.

Pak vaker de fiets
Naast deze technische aanpassingen spelen ook aanpassingen in gedrag en levensstijl een rol. Dit betekent niet dat we alleen nog alleen maar met kaarslicht een boek kunnen lezen of koud moeten douchen. Het betekent wel dat we verstandiger keuzes moeten maken. Door bijvoorbeeld vaker de fiets te nemen in plaats van de auto of minder vlees te eten. Dat is goed voor ons klimaat, onze gezondheid, onze portemonnee en alle mensen om ons heen.