Fietstelweek 2017

04-09-2017 Niet alleen de data zoals snelheden, routes, vertragingen en omrijfactoren worden in kaart gebracht, tijdens de FietsTelweek van 18 t/m 24 september 2017. Ook de beleving van het fietsen komt aan bod.

Deelnemers kunnen straks via de Fiets Tel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen. Opdrachtgevers hebben daartoe bij de organisatie van de Fiets Telweek aangegeven over welke (knel)punten ze meer willen weten.

De deelnemer kan binnen de app daarvoor de actieve modus kiezen. In deze modus krijgt men de mogelijkheid feedback te geven over de gereden route. Zelf kunnen ze de informatie van hun gereden ritten terugzien via de app. Verder is het mogelijk om het gehele jaar de ritten te laten meten. De focus voor de Fiets Telweek blijft op de derde week in september, maar op deze manier kan de app als fietsmonitoringstool gebruikt worden.

De app registreert trouwens niet alleen fietsritten, ook lopen en de auto- en ov-ritten van deelnemers worden vastgelegd. Dat maakt het mogelijk de hele ketenverplaatsing waar een fietsrit deel van uitmaakt in beeld te krijgen.

Bron: Verkeersnet