Fiets voor een duurzame wereld

21-01-2016 Fietsen Scoort stimuleert werknemers de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan. Met deelname aan Fietsen Scoort geven werkgevers invulling aan duurzaamheidsbeleid. Alle bedrijfs-resultaten zijn terug te vinden op de website, met gegevens per provincie en de top-10 bedrijven over 2015.

De deelnemers fietsten vorig jaar bijna 7 miljoen kilometer, oftewel 175 maal de wereld rond. Hierdoor kwam 1,1 miljoen kilo CO₂ niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, hun gezondheid verbeterd en de ecologische voetafdruk verkleind.
In 2015 is bovendien € 30.000 bijeen gefietst voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dit geld gaat naar ontwikkelingsorganisaties, in het bijzonder naar Cycling out of Poverty dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.

We bedanken alle fietsers en werkgevers voor hun inzet en bijdrage aan deze mooie resultaten.

Wil jij ook fietsen voor een duurzame wereld? Doe mee!

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan eenvoudig via de website www.fietsenscoort.nl. Fietsen Scoort is door het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen beoordeeld als effectieve campagne. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek.