Enquête Fietsen Scoort

19-06-2017 Jouw fietservaringen zijn belangrijk voor ons. We willen graag weten wat jou beweegt. Daarom vroegen we 2000 deelnemers van Fietsen Scoort om hun mening te delen via een enquête. Maar liefst 488 fietsers vulden de vragenlijst in.

Uit de antwoorden blijkt dat de motivatie om naar het werk te fietsen allereerst gezondheid is, gevolgd door milieu en kostenbesparing. De belangrijkste reden om als fietser mee te doen met Fietsen Scoort is voor 31% het bijhouden van de kilometers, 24% het goede doel Coöp Africa en voor 20% motiveert deelname om te blijven fietsen.

Op de vraag hoe vaak de kilometers worden ingevuld, kiest de grootste groep (38%) voor het maandelijks bijhouden van de gegevens, i.p.v. wekelijks (34%), dagelijks (25%) of jaarlijks (3%).

Verder wilden we weten wanneer je vaker zou fietsen. Waarop 75% aangaf dat dit niet wordt beïnvloed door factoren als beter weer, beschikbaarheid van e-bike of andere omstandigheden.

De reacties op bovenstaande en andere vragen geven ons een beeld van de fietser die deelneemt aan Fietsen Scoort. Ze helpen ons bij de verdere ontwikkeling van de campagne en vormen input voor de toekomst.

Hartelijk dank voor je medewerking, want samen zijn we succesvol.

Wil je ook je mening met ons delen? Stuur een bericht via Facebook of mail naar info@fietsenscoort.nl. We zijn nieuwsgierig wat jou beweegt.