Een fiets maakt het verschil

11-10-2016 Fietsen Scoort werkt samen met CooP-Africa, een Nederlandse stichting die opereert in Oost Afrika en de fiets inzet als instrument tegen armoede.

Door toegang tot een fiets te verschaffen (deels op krediet) kunnen gezondheidswerkers, leerlingen en ondernemers veel effectievere met hun tijd omgaan. Met de sponsoropbrengst, bij elkaar gefietst door de deelnemers, steunt Fietsen Scoort CooP-Africa.

Afrikanen leggen dagelijks lange afstanden af te voet. Ze lopen naar school, naar het ziekenhuis of naar hun werk. Dat kost veel tijd en energie. Een fiets geeft de kans om sneller te reizen, meer te vervoeren en dus verder te komen. Letterlijk en figuurlijk.

CooP-Africa ondersteunt lokale organisaties bij het inkopen en uitgeven van fietsen. De lokale organisaties geven trainingen over reparatie en onderhoud van de fiets. Ook laten ze zien hoe met een fiets geld te verdienen is en dat een fiets een opleiding of de gezondheidszorg beter bereikbaar maakt. Lees hier meer over de projecten van CooP-Africa.