Duurzame projecten 2012

sponsorproject fietsen

12-04-2012 Deelnemers kunnen met het eigen fietsgedrag geld verdienen voor projecten in ontwikkelingslanden. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u mee welk van de genomineerde kleinschalige ontwikkelingsprojecten € 3000,- ontvangt vanuit de sponsoropbrengst van Fietsen Scoort. Er zijn vijftien prachtige projecten om uit te kiezen.

De campagne hecht veel waarde aan het klimaatvraagstuk wereldwijd. Dit betekent dat de positie van ontwikkelingslanden niet achter mag blijven. De sponsorgelden die bij elkaar worden gefietst worden dan ook geïnvesteerd in duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Nu doet de campagne dit al jaren… Maar, dit jaar kunt u meebepalen waar het bijeen gefietste sponsorbedrag naar toegaat door uw stem uit te brengen! U kunt kiezen uit projecten van kleine Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. De projecten, uitgevoerd in ontwikkelingslanden, dragen allemaal bij aan duurzaame ontwikkeling. Op deze manier krijgt internationale samenwerking een persoonlijker gezicht: u ziet direct wat het handelen hier voor positieve impact kan hebben op het leven daar.

Wereldwijd

De projecten zijn wereldwijd verspreid. Zo zijn er bijvoorbeeld projecten in Nepal, Kenia, de Dominicaanse Republiek, Namibië, de Filippijnen, Indonesië, Peru en India. Er zijn in totaal vijftien duurzame projecten genomineerd waarop gestemd kan worden. Deze zijn verbonden aan vijf regio's. Per regio zal één winnaar uit de bus komen. Klik hier om projecten te bekijken en te stemmen.