Blijf fietsen voor het goede doel

03-04-2018 Met Fietsen Scoort werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, je steunt ook de fietsprojecten van CooP Africa. We zijn ervan overtuigd dat ook zonder de campagne het merendeel van de deelnemers naar het werk zal blijven fietsen. We nodigen daarom werkgevers uit als nog de sponsoropbrengst van de organisatie te delen, bijvoorbeeld met CooP-Africa.

CooP Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede; een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Toegang tot voorzieningen en kansen op werk en inkomen zijn een van de belangrijkste factoren om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Mensen in Afrika leggen dagelijks lange afstanden af te voet, vaak met vele kilo’s water en sprokkelhout op hun hoofd. Lopend naar school, naar het ziekenhuis of naar hun werk. Door toegang tot een fiets te verschaffen (deels op krediet) kunnen gezondheidswerkers, leerlingen en ondernemers veel effectiever met hun tijd omgaan.

Blijf daarom (zeker tot juni 2018) fietsen voor de drie succesvolle programma’s van CooP Africa: Bike4Care, Bike4School en Bike4Work.