Act Now!

24-03-2016 Vorig jaar ontving Stichting Panda Juu een bijdrage van Fietsen Scoort voor hun project ‘Act Now!‘ in Zanzibar. Bestuurslid Annemiek Bergmans deelt met ons de behaalde resultaten:

"De première van Act Now! is achter de rug. Op maandag 14 maart hebben onze studenten de voorstelling gespeeld voor leerlingen van een lagere school op Zanzibar. Het was moeilijk te zeggen wie enthousiaster was: de spelers of het publiek.

De aanloop kende vele hindernissen. Zo liet de beoogde Britse regisseur op het allerlaatste moment weten pas in november tijd te hebben. Onze noodkreet op Facebook had binnen 24 uur succes. Elke Schouten, een student van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, zocht nog een stageplek en was 14 dagen later present om de regie over te nemen.

Het is uiteindelijk geworden wat we voor ogen hadden: een interactieve theatervoorstelling voor kinderen en hun ouders. Bedoeling van het stuk is om bewustwording te kweken van de gevolgen van de vervuiling en ontbossing van Zanzibar.

Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met nog meer scholen om de voorstelling ook daar op te voeren. Er zal gespeeld worden voor kinderen, maar de ouders worden overal uitdrukkelijk uitgenodigd".

Met het project wordt de dialoog op gang gebracht over het belang van en de eigen verantwoordelijkheid voor milieuzorg. Wij zijn trots op de resultaten die mede dankzij de inzet van deelnemende werkgevers en fietsers van Fietsen Scoort zijn gerealiseerd.

Fiets ook voor een duurzame wereld en doe mee met Fietsen Scoort!

http://www.kawatrainingcenter.com/