Kom in actie

Kom in actie voor CooP Africa

Fietsen Scoort steunt de fietsprojecten van CooP Africa met de sponsorbijdragen van werkgevers. Maar jíj kunt nog meer bijdragen.

Heb je een sportieve prestatie op de planning staan, een fietstocht of een ander initiatief om geld in te zamelen? Koppel je actie aan een donatie voor de programma’s Bike4Work, Bike4care, Bike4school, in Kenia en Oeganda.

Want een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Toegang tot voorzieningen en kansen op werk en inkomen zijn één van de belangrijkste factoren om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Stuur een mail naar info@fietsenscoort.nl. Dan plaatsen we je actie met foto op onze website.

Fietsen Scoort projectmanager Pascal Elegeert ging je voor en daagde zijn omgeving uit: “Ik loop de marathon uit, wed dat ik het kan”.

Pascal Elegeert - Marathon Zeeuws-Vlaanderen

“Ik loop de marathon uit, wed dat ik het kan”.

Pascal Elegeert, projectleider van Fietsen Scoort, 51 jaar liep zijn eerste marathon en wel de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen op 15 april. Het parcours startte in Terneuzen en finishte in Hulst, Pascal’s woonplaats en dat motiveerde hem extra.

Aan deze prestatie verbond Pascal een goed doel van Cycling out of Poverty (CooP Africa). Toegang tot een fiets als instrument tegen armoede. CooP werkt al jaren samen met de campagne Fietsen Scoort en is actief in Kenia en Oeganda.

Pascal doneerde € 42,50 voor het uitlopen van de marathon en daagde iedereen uit om ook dit goede doel te steunen. Voor elke € 200 stelt CooP Africa een fiets ter beschikking aan een onderwijzer, gezondheidswerker of ondernemer. Zo keeg de prestatie nog meer waarde dan alleen het afstrepen van een item op zijn bucket list.

Resultaat
Op zaterdag 15 april heeft Pascal een mooie prestatie neergezet: hij liep zijn eerste marathon in 4.12:08. Zijn prestatie heeft € 414 aan donaties opgebracht voor de fietsprojecten van CooP Africa. We zijn trots op zijn succes én op de sponsors die hem steunden.

Kom ook in actie en steun de fietsprojecten van CooP Africa.