Kom in actie

Kom in actie voor CooP Africa

Fietsen Scoort steunt de fietsprojecten van CooP Africa met de sponsorbijdrage van werkgevers. Maar jíj kunt nog meer bijdragen.

Heb je een sportieve prestatie op de planning staan, een fietstocht of een ander initiatief om geld in te zamelen? Koppel je actie aan een donatie voor de programma’s Bike4Work, Bike4care, Bike4school, in Kenia en Oeganda.

Want een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Toegang tot voorzieningen en kansen op werk en inkomen zijn één van de belangrijkste factoren om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Stuur een mail naar info@fietsenscoort.nl. Dan plaatsen we je actie met foto op onze website.

Fietsen Scoort projectmanager Pascal Elegeert gaat je voor en daagt zijn omgeving uit: “Ik loop de marathon uit, wed dat ik het kan”.

Pascal Elegeert - Marathon Zeeuws-Vlaanderen

“Ik loop de marathon uit, wed dat ik het kan”.

Pascal Elegeert, projectleider van Fietsen Scoort, 51 jaar gaat zijn eerste marathon lopen, en wel de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen op 15 april. Het parcours start in Terneuzen en finisht in Hulst, Pascal’s woonplaats en dat motiveert hem extra.

Aan deze prestatie verbindt Pascal een goed doel van Cycling out of Poverty (CooP Africa). Toegang tot een fiets als instrument tegen armoede. CooP werkt al jaren samen met de campagne Fietsen Scoort en is actief in Kenia en Oeganda.

Pascal doneert € 42,50 voor het uitlopen van de marathon en daagt iedereen uit om ook dit goede doel te steunen. Voor elke € 200 stelt CooP Africa een fiets ter beschikking aan een onderwijzer, gezondheidswerker of ondernemer. Zo krijgt deze prestatie nog meer waarde dan alleen het afstrepen van een item op de bucket list.

Volg Pascal op 15 april via Facebook of de website van Marathon Zeeuws Vlaanderen. Alle kleine beetjes helpen.

Je kunt je bijdrage overmaken naar bank rek NL 51 RABO 0335 0063 88. T.a.v. Stichting Switch Middelburg. Op 9 mei maken we het totaal over naar CooP Africa en communiceren we op deze pagina het totaal bijeengebrachte bedrag.

Update
19 april - Afgelopen zaterdag heeft Pascal een mooie prestatie neergezet: hij liep zijn eerste martathon in een tijd 4.12:08. We zijn trots op zijn succes én op de sponsors die hem steunden. Er is inmiddels een bedrag van € 442,00 aan donaties bij elkaar gebracht. Doneren kan nog tot 9 mei.